Tekstgrootte:

Hoi mijn naam is Nicole Rouwmaat, 35 jaar en ik werk zo’n 3 jaar als jongerenwerker in gemeente Winterswijk. Ik dacht dat ik na de mavo de mode vakschool in Enschede wilde gaan doen maar na een jaar had ik het daar gezien…verkeerde keus dus… shit happens. Ik ben daarna sociaal pedagogisch werk gaan doen bij het Graafschap college. Na mijn diploma had ik geen idee wat ik verder wilde gaan studeren dus heb ik besloten te verhuizen naar de Ardennen in België waar ik een jaar op een camping heb gewoond en gewerkt. Een super cool jaar waarin ik leuke mensen heb leren kennen, heb geleerd hoe het is om op jezelf te gaan en om voor jezelf te zorgen. Daarom ben ik na dit jaar ook niet meer bij mijn ouders gaan wonen maar had ik besloten om de pabo te gaan doen in Groningen.. een nieuw avontuur! Naast mijn studie heb ik altijd gewerkt in een logeerhuis, in een cafe, in een snackbar en zelfs in een slachthuis om mijn leven als student te kunnen betalen. Toen ik eindelijk mijn diploma in ontvangst mocht nemen heb een tijdje als basisschool juf gewerkt.. maar daarnaast ook als begeleider van gezinnen waar ze even wat extra hulp nodig hadden.. Vervolgens ben ik door mijn vrijwilligerswerk bij het jongerenwerk in het jongerenwerk gerold… heb zelfs nog een tijd les gegeven op het Graafschap college en ben buurtwerker in Doetinchem geweest. Nu ben ik samen met stagiaires en een club toffe vrijwilligers verantwoordelijk voor SPOT jongerenwerk.

Hoi! Ik ben Ersen, ben 29 jaar en werk nu bijna 3 jaar als jongerenwerker in de gemeente Winterswijk. Nadat ik op de middelbare school administratie opleidingen had gedaan bedacht ik me dat ik eigenlijk helemaal niet achter een saai bureau wilde zitten voor de rest van me leven en heb ik even een tussenjaar genomen, even helemaal niks. Heb toen een jaar lang bijbaantjes gehad en heel veel gesport in mijn vrije tijd om af te vallen (ik woog 110 kilo!). Toen iedereen mij vroeg hoe ik was afgevallen en wat ik at en wat ik deed bedacht ik me dat ik fitness trainer wilde worden! Na een paar cursussen te hebben gedaan voor fitness trainer ging ik aan de slag op een sportschool. Na zo’n 5 jaar gewerkt te hebben als personal trainer en fitness instructeur bedacht ik me dat ik eigenlijk ook wel wat met jongeren wou doen en ging dus sociaal cultureel werker studeren op het Graafschap College. Na 3 jaar had ik dat diploma binnen en ging ik naast het werk op de sportschool aan de slag als ambulant begeleider in Arnhem. Dat houdt in dat je dan bij gezinnen, in mijn geval vooral bij jongeren, op huisbezoek gaat om hen te helpen in het dagelijkse leven en waar ze wel wat hulp bij kunnen gebruiken onder begeleiding. Ik vond het toch wel ver om elke keer naar Arnhem te gaan en toen ik zag dat er een jongerenwerker in Winterswijk werd gezocht heb ik direct gesolliciteerd! 2 dagen later werd ik aangenomen en ben nu trotse jongerenwerker bij SPOT en sociaal werker in Winterswijk!

Mitchel

Mitchel Samir Hammadi

Buurtsportcoach & jongerenwerker
Email mhammadi@winterswijk.nl
Telefoon 06 10 50 19 16

Hallo! Ik ben Mitchel Samir Hammadi, 26 jaar oud en woon samen met mijn vriendin in Doetinchem. Ik heb op de middelbare school in Doetinchem de vmbo tl en havo afgerond. Vervolgens heb ik aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen de opleiding Sport, Gezondheid en Management (het heet nu Sportkunde) succesvol doorlopen en mijn diploma behaald. In mijn vrije tijd sport ik veel, met name fitness, voetbal en kickboksen. Daarnaast kook ik graag, breng ik tijd door met mijn vriendin, familie en vrienden en vind ik het ook heel leuk om series op Netflix te kijken. Voor mij is het heel belangrijk om verbindingen te leggen en doe ik mijn uiterste best dat ik zoveel mogelijk kan betekenen voor de medemens. Hierin zijn met name het sociale en sportieve aspect onderdelen waarvan ik veel kennis heb.

In mijn rol als buurtsportcoach voor jongeren (12 t/m 17 jaar) hou ik mij voornamelijk bezig met het opzetten van (wekelijkse) naschoolse (sport)activiteiten. Deze activiteiten worden georganiseerd om de jongeren te stimuleren om meer te gaan sporten. Ik werk vraaggericht en speel in op de beweegwensen die leven onder de jongeren. Vervolgens zet ik deze vraag om tot een activiteit, waarbij het ook mogelijk is dat dit gebeurd in samenwerking met jongeren zelf, middelbaren scholen, praktijkonderwijs en sportverenigingen. Ik ga dan ook graag met jongeren in gesprek om te ontdekken of zij zelf interessante ideeën hebben. Naast de sportactiviteiten bied ik ook activiteiten aan gericht op voeding. Zo zal ik koken met jongeren, hun inlichten op het belang van gezonde voeding, hoe overgewicht aangepakt kan worden en in hoeverre voeding invloed heeft op je sportprestaties – en talentontwikkeling.

 

Tot slot zou ik mijn uiterste best doen en blijven doen om een vertrouwensband op te bouwen met de jongeren, waarin zij in een veilige (sport)klimaat zichzelf open durven te stellen, fouten durven te maken en in staat zijn zich door te ontwikkelen!

 

 

Amanda

Amanda Aeilkema

Stagiaire SPOT
Email aaeilkema@winterswijk.nl
Telefoon 06 39 01 43 31

Hoi!

Ik ben Amanda, ben 24 jaar en loop dit schooljaar stage bij SPOT jongerenwerk.

Na mijn MBO opleiding pedagogisch medewerker jeugdzorg heb ik besloten verder te gaan studeren. Omdat ik toch mijn hele leven lang nog kan werken en school eigenlijk ook best wel chill is, (vind ik) was dit een logische keuze voor mij. Ik studeer pedagogiek en zit op dit moment in het tweede leerjaar. Tijdens mij vorige opleiding heb ik stage gelopen bij een activiteitenboerderij voor kinderen en jongeren met een stoornis of beperking en in een gezinshuis. Na mijn studie wil ik graag gaan werken met jongeren, vandaar de keuze om stage te gaan lopen bij SPOT.

 

 

37679802_1085102178322025_2402999546020888576_n

Esmee Dolphijn

Staigaire SPOT
Email edolphijn@winterswijk.nl
Telefoon 06 39 01 43 30

Ik ben Esmee Dolphijn, 19 jaar en woonachtig in Neede. Ik woon daar nog bij mijn ouders en heb nog een thuiswonend zusje.

Ik studeer Social Work aan het Saxion te Enschede, hier ben ik derde en vierde jaars student (ik doe dit jaar mijn stage van het derde jaar en het tweede half jaar begin ik met mijn minor van het vierde jaar). In mijn voorgaande stages heb ik ervaring opgedaan met het werken met jongeren, een klein beetje met het opzetten van projecten en voornamelijk veel verschillende soorten problematieken. Vanuit deze stages ben ik daarom bij de post terecht gekomen.

In mijn vrije tijd houd ik mij veel bezig met de paardensport, ik heb zelf een jong paard en ik rijd wat paarden voor andere mensen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met mijn vrienden en familie, houdt ik van lekker eten en koken en interesseer ik mij voor de politiek.