Tekstgrootte:

Het loverboy theater

Moeder-dochter voorstelling, voor meiden vanaf 13 jaar  

Loverboys – Net als je denkt ze door te hebben, veranderen ze hun methodes. De tijd van cadeaus en meiden verliefd maken is voorbij. De nieuwe generatie loverboys pakt het heel anders aan. Loverboy laat je kennis maken met de loverboys van nu.

Na de voorstelling stappen de acteurs uit hun rol en gaan aan de hand van stellingen het gesprek aan met het publiek. Aan de orde komen vragen als: hoe gaan de loverboys van nu te werk? Kun je voorkomen dat je slachtoffer wordt van een loverboy? Wat moet je doen als het te laat is?

Meer weten of opzoek naar het aanmeldformulier?: https://preventieplatformjeugd.nl/maand-van-de-opvoeding/loverboy-theater-23-oktober

Theaterlezing puberbrein: een handleiding

Avond vol humor voor ouders en opvoeders met pubers

Pubers
Waarom maken ze hun huiswerk niet?
Waarom komen ze te laat op hun stage?
Waarom komen ze niet uit bed?
Waarom moeten hun eigen dingen NU en jouw dingen STRA-HAKS? 

In deze humoristische lezing geeft Aletta Smits verklaringen voor hoe het puberbrein het pubergedrag stuurt. En hoe wij –de puberleeftijd ontgroeid – daarmee om kunnen gaan. Aletta Smits is onderzoeker aan Hogeschool Utrecht en trainer bij de Loef Lezingen en Training. Zij weet op een boeiende en onderhoudende wijze een kijkje te geven in het voor velen onbegrijpelijke brein van een puber. Op een cabaretachtige manier neemt zij haar publiek mee in de belevingswereld van een puber en zijn/haar omgeving.

 

Voor meer informatie en het inschrijfformulier ga naar: https://preventieplatformjeugd.nl/maand-van-de-opvoeding/theaterlezing-puberbrein-een-handleiding-17-oktober

Lezing: De verslavende Digitale Wereld

Voor ouders en opvoeders met kinderen in de leeftijd 12-18 jaar

Het leven van jongeren speelt zich vooral digitaal af en voor ouders is het vaak zoeken: hoe ga je hiermee om? Boos worden werkt niet, maar een gesprek voeren is al helemaal lastig! Waarom is het jongerenbrein zo gevoelig voor de digitale wereld en wat is het antwoord hierop? Hoe kom ik in contact? Hoe stuur ik bij? Wie geeft mij eindelijk het antwoord dat wél werkt?

Laurens Veltman geeft je deze avond praktische handvatten om in contact te komen en bij te sturen op digitaal gedrag!

 

Voor meer informatie en het aanmeldformulier ga naar: https://preventieplatformjeugd.nl/maand-van-de-opvoeding/de-verslavende-digitale-wereld-15-oktober

GOED GEAARD – Meet, Share, Care Avond

Uit de Facebookpagina Goed Geaard is een werkgroep ontstaan. Een club mensen uit de Achterhoek die allemaal even gedreven zijn om de Achterhoek een beetje mooier te maken. We willen laagdrempelige activiteiten organiseren in de Achterhoek onder t motto ‘sharing is caring’

En de eerste Meet, Share & Care gaat plaats vinden op 12 oktober bij City Lido te Groenlo.
Op deze avond stellen wij ons als werkgroep voor en delen we onze plannen en ambities. Daarnaast zullen er een aantal sprekers zijn, Joris Bengevoord (burgermeester Winterswijk), Chris Rougoor (ervaring in leven buiten de hokjes) en Jackie van Dulmen (roze in blauw oost Nederland) zij hebben alle drie een mooi verhaal te delen ter informatie en inspiratie.
Maar wat we het aller belangrijkste vinden is dat jij zelf mee gaat denken over wat jij zou willen zien in de Achterhoek. Wat kan er verbeterd worden? Waar heb jij behoefte aan? En wat zijn de voordelen van de Achterhoek? Want wij zijn van mening dat je juist in de Achterhoek veel voor elkaar kan betekenen. Dit gaan we bespreken via Mentimeter. Dit is een digitaal systeem waardoor iedereen de kans krijgt om zijn of haar input te geven via je eigen telefoon. De input komt direct op een groot scherm waardoor we het verder kunnen bespreken. Heel laagdrempelig en effectief.

Uiteraard sluiten we de avond af met een drankje want “ontmoeting en gezelligheid” vinden we erg belangrijk. Wij hebben er super veel zin in!

BEN JIJ ER OOK BIJ?
Let op!! Er zijn een beperkt aantal plekken. Je kunt je opgeven door middel van een mail te sturen naar melaniegarstenveld@gmail.com vermeld je naam, woonplaats en als je t leuk vind om alvast te vertellen waarom je er bij wil zijn graag, daar zijn we benieuwd naar.
We zien we elkaar 12 oktober om bij City Lido in Groenlo

Boet’n af in Wenters – info avond

Wil jij in de toekomst ook (weer) graag in het mooie buitengebied van Winterswijk wonen?

Wil je graag weten wat er allemaal bij komt kijken en waar je aan moet denken?

wil je weten wat mogelijkheden zijn?

Kom dan ook naar de informatie avond bij zaal Reuselink.

wil je meer informatie dan kun je Nicole altijd een bericht doen:

nrouwmaat@winterswijk.nl

06-23792574

Stemmen bij de Revolutie

Speciaal voor jou:

Stembureaus

Voor de gemeenteraadsverkiezing en het referendum kunt je bij alle locaties van stembureaus binnen de gemeente stemmen. Een dichtstbijzijnd stembureau staat op je stempas vermeld.

Meenemen

  1. je stempas
  2. Een identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsbewijs maximaal vijf jaar verlopen mag zijn (geldig tot de datum van of langer).

Openingstijden stembureaus

De stembureaus zijn geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur.

Op de volgende locaties zijn de stembureaus gevestigd:

Hulp nodig bij uitbrengen van stem vanwege lichamelijke beperking

Als je door een lichamelijke beperking niet zelfstandig kan stemmen, dan kunt je hulp krijgen van een door jezelf aangewezen persoon of een lid van het stembureau. Wilt je dit bij binnenkomst aan de voorzitter van het stembureau melden? Want hulp in het stemhokje is alleen mogelijk voor mensen met een lichamelijke beperking.

Kerst-Inn

Ken jij iemand die wel wat gezelligheid kan gebruiken, bijvoorbeeld jouw oude buurman/buurvrouw of jouw opa/oma? Er wordt namelijk op donderdag 21 december een ontzettend gezellige middag georganiseerd.

De Post in Winterswijk heeft deze middag speciaal georganiseerd voor mensen die wel wat gezelligheid kunnen gebruiken voor de kerstdagen. Er wordt gezorgd voor een lekker hapje en een lekker drankje. Daarnaast is er ook nog een verrassing!

Eén en al gezelligheid dus!

Tot dan!

The Hangout bij ’t Kreil

The Hang-out jongereninloop bij ’t Kreil.

Hier kunnen jongeren van 12 tot en met 17 jaar iedere vrijdag avond van 19:00 uur tot 22:00 uur terecht om gewoon lekker te chillen.

Zo vinden er maandelijks leuke activiteiten plaats en kun je er gewoon terecht om lekker een potje te poolen, potje FIFA te spelen of gewoon even lekker te hangen met een drankje met je vrienden.

Ook zijn we er voor serieuze dingen. Je kunt er terecht als je een serieuze vraag hebt of ergens hulp bij nodig hebt.

Heb jij een vet idee voor een leuke avond? Laat dat dan vooral weten want wij helpen je er dan bij om dat idee uit te voeren!

 

schilderen

Een kloddertje hier en een kloddertje daar!

Kunstenmakers opgelet! Wij gaan schilderen!

Vind jij het ook leuk om je lekker uit te leven met verf?

Wees deze dinsdag welkom.

max 10 kinderen en graag van te voren opgeven bij Nicole

06-23792574 of nrouwmaat@winterswijk.nl

 

Familiespektakel

Ook dit jaar weer levert SPOT jongerenwerk een bijdrage aan het familiespektakel Winterswijk wat wordt gehouden op zondag 11 juni!

Je kun bij ons genieten van een overheerlijke alcoholvrije cocktail gemaakt door de barkeepers van Iriszorg.

Maar ook heerlijk chillen in onze openluchtwoonkamer, mede mogelijk gemaakt door Kringloop actief.

Voor de muzikale jonge lui is er ook nog gelegenheid om te jammen! Uiteraard hebben we goed weer besteld en hopen we dat het weer net zo’n succes als voorgaande jaren gaat worden.

Wij wensen de organisatie iig nog veel succes met de voorbereiding!

tot dan!!!