Tekstgrootte:

Het loverboy theater

Moeder-dochter voorstelling, voor meiden vanaf 13 jaar  

Loverboys – Net als je denkt ze door te hebben, veranderen ze hun methodes. De tijd van cadeaus en meiden verliefd maken is voorbij. De nieuwe generatie loverboys pakt het heel anders aan. Loverboy laat je kennis maken met de loverboys van nu.

Na de voorstelling stappen de acteurs uit hun rol en gaan aan de hand van stellingen het gesprek aan met het publiek. Aan de orde komen vragen als: hoe gaan de loverboys van nu te werk? Kun je voorkomen dat je slachtoffer wordt van een loverboy? Wat moet je doen als het te laat is?

Meer weten of opzoek naar het aanmeldformulier?: https://preventieplatformjeugd.nl/maand-van-de-opvoeding/loverboy-theater-23-oktober

Theaterlezing puberbrein: een handleiding

Avond vol humor voor ouders en opvoeders met pubers

Pubers
Waarom maken ze hun huiswerk niet?
Waarom komen ze te laat op hun stage?
Waarom komen ze niet uit bed?
Waarom moeten hun eigen dingen NU en jouw dingen STRA-HAKS? 

In deze humoristische lezing geeft Aletta Smits verklaringen voor hoe het puberbrein het pubergedrag stuurt. En hoe wij –de puberleeftijd ontgroeid – daarmee om kunnen gaan. Aletta Smits is onderzoeker aan Hogeschool Utrecht en trainer bij de Loef Lezingen en Training. Zij weet op een boeiende en onderhoudende wijze een kijkje te geven in het voor velen onbegrijpelijke brein van een puber. Op een cabaretachtige manier neemt zij haar publiek mee in de belevingswereld van een puber en zijn/haar omgeving.

 

Voor meer informatie en het inschrijfformulier ga naar: https://preventieplatformjeugd.nl/maand-van-de-opvoeding/theaterlezing-puberbrein-een-handleiding-17-oktober

Lezing: De verslavende Digitale Wereld

Voor ouders en opvoeders met kinderen in de leeftijd 12-18 jaar

Het leven van jongeren speelt zich vooral digitaal af en voor ouders is het vaak zoeken: hoe ga je hiermee om? Boos worden werkt niet, maar een gesprek voeren is al helemaal lastig! Waarom is het jongerenbrein zo gevoelig voor de digitale wereld en wat is het antwoord hierop? Hoe kom ik in contact? Hoe stuur ik bij? Wie geeft mij eindelijk het antwoord dat wél werkt?

Laurens Veltman geeft je deze avond praktische handvatten om in contact te komen en bij te sturen op digitaal gedrag!

 

Voor meer informatie en het aanmeldformulier ga naar: https://preventieplatformjeugd.nl/maand-van-de-opvoeding/de-verslavende-digitale-wereld-15-oktober

Speciaal voor ouder/opvoeder en kind, Theatervoorstelling: Loverboys

Onlangs is er in Doetinchem weer een neploverboy actie geweest.

80% van de jongeren die benaderd zijn wilde mee gaan…

schokkend? Ja! Maar hoe komt het zover? Hoe gaan deze gasten te werk en hoe kun je al eerder signaleren dat iemand niet helemaal pluis is en niet zulke beste bedoelingen heeft…

Dit alles word je duidelijker door de theater voorstelling: Loverboys van Studio Bok en Baas.

In dit interactief theaterstuk nemen ze jou en je ouder/opvoeder mee in het verhaal van een meisje dat “per ongeluk” in de handen van een loverboy valt.

Wil je hier naar toe? Geeft je dan snel op via de onderstaande link:

https://bit.ly/maandvandeopvoeding

bij veel aanmeldingen komt er dezelfde avond een tweede voorstelling: 20:30 – 21:50

Voor jullie ouders, Theatervoorstelling: ‘Welkom in Puberland’

Speciaal voor jullie ouder presenteert het PreventiePlatformJeugd een theater voorstelling:

Welkom in Puberland”

Jij begrijpt je ouders af en toe niet maar zij jou ook niet. Tijdens deze voorstelling krijgen ouders iets meer verstand van pubers 😉

voor meer informatie zie Facebook: preventieplatformjeugd.

De voorstelling is gratis en ouders moeten zich wel opgeven van te voren.

opgeven kan via onderstaande link:

https://bit.ly/maandvandeopvoeding

 

GOED GEAARD – Meet, Share, Care Avond

Uit de Facebookpagina Goed Geaard is een werkgroep ontstaan. Een club mensen uit de Achterhoek die allemaal even gedreven zijn om de Achterhoek een beetje mooier te maken. We willen laagdrempelige activiteiten organiseren in de Achterhoek onder t motto ‘sharing is caring’

En de eerste Meet, Share & Care gaat plaats vinden op 12 oktober bij City Lido te Groenlo.
Op deze avond stellen wij ons als werkgroep voor en delen we onze plannen en ambities. Daarnaast zullen er een aantal sprekers zijn, Joris Bengevoord (burgermeester Winterswijk), Chris Rougoor (ervaring in leven buiten de hokjes) en Jackie van Dulmen (roze in blauw oost Nederland) zij hebben alle drie een mooi verhaal te delen ter informatie en inspiratie.
Maar wat we het aller belangrijkste vinden is dat jij zelf mee gaat denken over wat jij zou willen zien in de Achterhoek. Wat kan er verbeterd worden? Waar heb jij behoefte aan? En wat zijn de voordelen van de Achterhoek? Want wij zijn van mening dat je juist in de Achterhoek veel voor elkaar kan betekenen. Dit gaan we bespreken via Mentimeter. Dit is een digitaal systeem waardoor iedereen de kans krijgt om zijn of haar input te geven via je eigen telefoon. De input komt direct op een groot scherm waardoor we het verder kunnen bespreken. Heel laagdrempelig en effectief.

Uiteraard sluiten we de avond af met een drankje want “ontmoeting en gezelligheid” vinden we erg belangrijk. Wij hebben er super veel zin in!

BEN JIJ ER OOK BIJ?
Let op!! Er zijn een beperkt aantal plekken. Je kunt je opgeven door middel van een mail te sturen naar melaniegarstenveld@gmail.com vermeld je naam, woonplaats en als je t leuk vind om alvast te vertellen waarom je er bij wil zijn graag, daar zijn we benieuwd naar.
We zien we elkaar 12 oktober om bij City Lido in Groenlo

Speciaal voor jullie ouders, theater; ‘Buurvrouw voed je kind eens op!’

Als ouder ben je van harte welkom theatervoorstelling ‘Buurvrouw voed je kind eens op!’ Een interactieve theatervoorstelling voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 – 12 jaar.

Waarom zijn er tegenwoordig toch zoveel moeilijke kinderen? Ligt het aan hen? Of Ligt het aan de opvoeding? Wat zeg je tegen je buurvrouw als je ziet dat haar kinderen een loopje met haar nemen? En wat doe je als diezelfde kinderen brutaal zijn tegen jou? Jouw eigen kinderen zijn gelukkig niet zo, die zouden nooit zo doen. Maar is dat wel zo?

aanmelden via de link:
https://bit.ly/maandvandeopvoeding

3D – printen = AFGELAST

Helaas gaat deze activiteit van SPOT vandaag niet door.

We verplaatsen deze activiteit naar later in het jaar.

excuus voor het ongemak!

 

 

 

Van een plastic bekertje tot gouden sieraden, tegenwoordig kun je veel verschillende materialen gebruiken om te 3D-printen. Ook hele ingewikkelde vormen kun je printen 3D-printer.

Toch bestaat 3D-printen al meer dan 25 jaar en wordt voor heel veel dingen gebruikt.

Steeds meer kunstenaars en ontwerpers gebruiken 3D-printen om bijzondere objecten mee te maken. Maar ook voor de medische werels en voor de wetenschap is 3D-printen booming.

Wil jij alles weten over 3D printen? en zelf iets maken?

geef je dan snel op voor deze bijzondere excursie.

We verzamelen bij SPOT en gaan dan op de fiets! dus neem je fiets mee!

Kerktoren beklimmen

Heb jij geen last van hoogtevrees?

Altijd al eens Winterswijk vanaf de kerktoren willen zien!?

ga dan met ons mee en dan beklimmen we samen de kerktoren op de markt in Winterswijk.

Wie durft er met ons mee?

Geef je samen met een vriend of vriendin op bij Keshia door een mailtje of appje naar haar te sturen:

khorning@winterswijk.nl / 06-10501916

Bezoek aan het Mondriaan

Samen maken we een bijzondere wandeling door Winterswijk. Naast het boekje met de route krijg je een knapzak mee vol verassingen.

Tijdens deze wandeling ontdek je de bijzondere plekken in Winterswijk waar Mondriaan geschilderd heeft. en leer je meer over de geschiedenis van Winterswijk.

we verzamelen om 14:00 bij SPOT en zullen dan samen naar Mondriaan fietsen, dus neem je fiets mee! Geef je van te voren wel op want er kunnen maximaal 20 kinderen mee doen aan deze activiteit!!

opgeven kan door Keshia een mail of een appje te sturen: Khorning@winterswijk.nl / 06-10501916

https://villamondriaan.nl/nl/kinderwandeling-met-knapzakje