Tekstgrootte:
mantelzorg

Week van de Jonge Mantelzorger

Datum 31 mei 2023

Eén op de vier kinderen en jongeren in Nederland groeit op met een zorgsituatie thuis. Hierdoor hebben zij ook te maken met mantelzorg. Een zorgsituatie kan zijn dat je een ouder hebt die ziek, verslaafd of bijvoorbeeld depressief is. Het kan ook betekenen dat je een zus(je) of broer(tje) hebt met een handicap en jij daardoor soms niet altijd de aandacht krijgt die je zelf soms nodig hebt.

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorgers vraagt men in het hele land extra aandacht voor deze kinderen en jongeren. Het is namelijk niet altijd makkelijk. Ook al zorg je voor je vader, moeder, broer of zus omdat je van hen houdt.. het is soms wel zwaar en moeilijk. Dit omdat je bijvoorbeeld daardoor niet mee kan naar het Hilgelo omdat je op je zus moet passen of omdat je boodschappen en het huishouden moet doen omdat je moeder in bed ligt.

Herken je jezelf hierin, praat er over want ook jij mag gehoord worden. Ersen, Amanda en Nicole zijn altijd te benaderen voor een gesprekje en zij weten ook wat er in Winterswijk is waardoor je wellicht wat geholpen kan worden.

Of misschien ken je wel iemand, heb je een vriend of vriendin in zo’n situatie. Praat er eens over.. vraag hoe het gaat en laat merken dat je er bent.

Meer nieuws:

Terug naar overzicht