Tekstgrootte:
Datum 15 april 2020

Al een aantal weken zitten we thuis, werken we aan school of stage opdrachten en zien we zo min mogelijk mensen. In de media hoor je veel dat jongeren erg moeite hebben om zo lang – met hun ouders- thuis te zitten en dat ze dan toch hun vrienden gaan opzoeken. Wij begrijpen dat dit lastig is en dat je toch graag naar buiten wilt om wat te doen. Daarom wat tips om op een verantwoorde manier naar buiten te gaan.

Tip 1: Wil je toch heel graag afspreken? Doe dit dan het liefst met maar 1 of 2 personen. Doe je dit met meer dan breng je elkaar al gauw in gevaar. Daarnaast ontvang je een boete van bijna 400 euro als je met een grotere groep gaat afspreken, omdat er een samenscholingsverbod geld.

Tip 2: Houdt ten aller tijde 1.5 meter afstand van elkaar! het maakt niet uit of je met een of twee personen bent, je moet de afstand bewaren. Het is enorm belangrijk dat we dit doen want hoe beter wij ons aan deze regels houden hoe eerder de maatregelen weer versoepeld kunnen worden.

Tip 3: Spreek niet af op drukke plekken. We zien op het nieuws dat veel openbare plekken toch nog bezocht worden door mensen. Omdat het hier snel vol loopt is het moeilijk om dan voldoende afstand te bewaren en elkaar en de regels te respecteren. Je kunt daarom nog wel naar buiten, maar kies er dan eerder voor om een rondje te gaan fietsen/skeeleren/lopen op een rustige route.

Tip 4: vermijd plekken waar je normaal gaat “hangen”. De kans dat je hier andere mensen treft is groot. Het is beter om niet af te spreken om ergens buiten te gaan zitten. kies er voor om in beweging te blijven en op die manier er op te letten dat je 1.5 meter afstand van elkaar houdt.

Tip 5: We begrijpen dat het lastig is, maar ga niet met al te veel verschillende mensen afspreken. Wil je echt perse vrienden zien? Doe dit dan enkel met een of twee van je beste vrienden. Ondanks dat dit lastige tijden zijn behouden we ook met onze allerbeste vrienden de afstand tot elkaar en houden we ons aan de regels!

Tip 6: Ga niet met elkaar knuffelen of elkaar aanraken. Het zijn lastige tijden, en soms zou je echt graag even elkaar willen troosten of een arm om elkaar heen slaan. Echter is dit absoluut niet verstandig. Probeer elkaar te troosten met woorden.

Tip 7: wil je echt graag je vrienden zien? ga dan met z’n allen facetimen of skypen. Dat is namelijk altijd veilig!

Hou vol! We begrijpen hoe lastig deze situatie voor iedereen is en ook wij zouden jullie het liefst zo snel mogelijk weer zien. Tot dat het weer mag helpen we jullie ook graag op afstand. Dus wil je iets kwijt? Of gewoon even kletsen? Dan mag je altijd een van ons bellen of een berichtje sturen! onze gegevens staan op de voorpagina.

Meer nieuws:

Terug naar overzicht