Tekstgrootte:
Datum 10 maart 2020

Deze week is het de nationale week zonder vlees. Duizenden mensen proberen tijdens deze week om te minderen met het eten van vlees, of helemaal geen vlees te eten. Dit doen ze bijv. door vleesvervangers te eten, of door het vlees helemaal weg te laten in recepten.

Veel mensen vinden dit best lastig, omdat ze bijv. vlees eten uit gewoonte, of omdat ze niet weten wat ze anders zouden moeten eten. Zeker gezinnen die iedere avond groente, aardappelen en vlees eten hebben moeite om iets anders te verzinnen. Om te helpen met recepten, informatie en zelf restaurants waar je vlees loos kunt eten heeft de organisatie een website opgezet: www.weekzondervlees.nl

Ook het jeugdjournaal besteed aandacht aan de week zonder vlees. Zo beantwoorden ze bijvoorbeeld veel gestelde vragen over het vleesloze eten. Het filmpje hier over kan je hier bekijken: https://jeugdjournaal.nl/artikel/2326525-drie-vragen-over-de-week-zonder-vlees.html

Meer nieuws:

Terug naar overzicht