Tekstgrootte:
Datum 30 januari 2020

TikTok is een app waar veel jongeren gebruik van maken, door grappige en leuke filmpjes op te plaatsen. Meestal hebben de gebruikers enkel goede intenties. Echter komt de laatste tijd steeds vaker in het nieuws dat pesten op TikTok steeds meer word. Mensen die filmpjes uploaden worden beoordeeld op hun uiterlijk.

De afgelopen week is ook in het nieuws gekomen dat er steeds meer volwassenen gebruik maken van TikTok om jonge kinderen lastig te vallen met seksuele berichten. Deze volwassenen hopen dat een van de vele kinderen die ze berichten stuurt dan ook iets terug gaat sturen.

Als jij nou iets van de bovenstaande dingen meemaakt, bijvoorbeeld je word gepest via TikTok, of iemand stuurt jou berichten die jij niet wilt krijgen of niet leuk vind om te krijgen, vraag dan een volwassene om hulp! Zij weten hoe je het beste kan antwoorden of hoe je deze persoon kunt blokkeren.

Meer nieuws:

Terug naar overzicht