Tekstgrootte:
Datum 10 oktober 2019

Rondom de herfstvakantie worden er altijd veel acties gehouden rondom fietsverlichting, zo kan het zijn dat jouw school iets organiseert, dat er politie bij de scholen komt controleren, dat er meer politie op straat is om te controleren etc.

Als je geen goede fiets of trap verlichting hebt kan je boetes krijgen. Zorg dus dat je goede fiets verlichting hebt en dat je eventueel je vrienden, familie en kennissen waarschuwt zodra je ziet dat iemand geen goede verlichting heeft.

De boetes op een rijtje:

•Voor het fietsen zonder trap- en wielreflectie betaal je een boete van 35 euro.

•Voor het fietsen zonder retroreflectoren betaal je tevens een boete van 35 euro.

•Voor het fietsen zonder deugdelijk voor- of achterlicht ga je op de bon voor 55 euro.

•Fietsen met knipperlicht mag ook niet en kost je 55 euro.

Meer nieuws:

Terug naar overzicht