Tekstgrootte:
Datum 16 oktober 2019

Vrijdag 11 oktober was het internationale Coming out day. Dit wil zeggen dat we die dag stil staan bij alle mensen die met een andere geaardheid dan hetero uit de kast zijn gekomen. Ook word er aandacht besteed aan acceptatie en een beter omgang met de deze LHBT’ers. Want ondanks dat we in Nederland vele wetten hebben die er voor zorgen dat deze mensen ook mogen trouwen, en dat we niet mogen discrimineren, word dit toch nog steeds veel gedaan. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Ook op de scholen is er aandacht voor coming out day. Zo is er vanuit het preventie platform jeugd, platform goed geaard en de Roze Vijftigers van het COC een boekje aangeboden genaamd Koning en Koning. Het thema van dit boek is Seksuele diversiteit. Op coming out day zijn er ook verschillende leden van deze samenwerking naar de basisscholen geweest om uit dit boekje voor te lezen. Mocht jouw juf of meester hier nog niet uit hebben voorgelezen, vraag er dan eens naar! Ook als je meer wilt weten over dit thema kan je dit altijd aan je juf of meester vragen.

Voor verdere vragen over dit onderwerp mag je ook altijd contact opnemen met een van de SPOT team leden.

Meer nieuws:

Terug naar overzicht