Tekstgrootte:
Datum 26 september 2019

Misschien heb je het wel gemerkt op school, het was gisteren nationale kraanwaterdag. Veel scholen deden daar aan mee om voor een dag enkel water te drinken. Zo hoopten ze de kinderen een voorbeeld te geven dat water drinken lekker en gezond kan zijn. De gewoonte bij de meeste kinderen is om veel suiker houdende dranken te drinken, en relatief weinig water. Veel kinderen hebben mede hierdoor overgewicht, omdat je van deze dranken ook flink aan komt.

Het initiatief om aandacht te krijgen voor het drinken van (kraan) water krijgt steeds meer aandacht. Op sommige scholen mag je zelfs geen suikerhoudende dranken meer bij je hebben.

Voor meer informatie en een filmpje over het drinken van water ga naar: https://jeugdjournaal.nl/artikel/2303237-deze-kinderen-drinken-alleen-nog-kraanwater-op-school.html

Meer nieuws:

Terug naar overzicht