Tekstgrootte:
Datum 20 maart 2019

Wat is de Momo challenge? Het verhaal gaat rond dat kinderen tijdens het kijken naar een filmpje of het spelen van een spel, ineens een foto van Momo in beeld zagen. Het is dus een verhaal dat rondgaat, Er bestaat geen echte Momo.Dit poppetje verteld dat hij alles weet over het knd dat kijkt.Momo bedreigt het kind vervolgens door te zeggen dat het kind het niet zal overleven als de aanwijzingen niet worden opgevolgd. Kinderen krijgen van Momo de opdracht anderen pijn te doen of te vermoorden. Soms krijgen kinderen ook de opdracht zichzelf iets aan te doen. Momo verteld ze ook op welke manier ze dit moeten doen. Wie is Momo? Momo is de naam van het angstaanjagende sculptuur. In 2016 werd dit sculptuur gemaakt voor een kunstexpositie. Momo lijkt op een vrouw met een eng gezicht, dun zwart haar en het lichaam van een vogel. In augustus 2016 kwam het beeld op internet, Momo werd ineens ontzettend populair. ‘Fans’ deelden de foto’s van het beeld met enge horror verhalen erbij om het enger te maken. Een van die verhalen gaat over dat Momo via Whatsapp te bereiken is. Wie dat probeert, krijgt vervolgens rare berichtjes toegestuurd. Er zijn mensen die zeggen dat ze met Momo gesproken hebben en rare berichtjes hebben gekregen met agressieve teksten. Momo gaat inmiddels over het internet als challenge. Online worden jongeren uitgedaagd om hieraan mee te doen. Ze moeten een berichtje sturen naar Momo’s telefoonnummer. Vervolgens ontvangen ze dreigende berichtjes. De persoon achter het Momo telefoonnummer doet alsof hij/ zij alles over diegene weet, om ervoor te zorgen dat de opdrachten worden uitgevoerd. In september 2018 bereikte de challenge ook ons land. Over de gevolgen in Nederland is nog weinig bekend. In ArgentiniĆ« pleegde een meisje van 12 zelfmoord. Er is mogelijk een verband te leggen met de Momo challenge. Het meisje heeft contact gehad met een persoon die haar heeft aangemoedigd om zelfmoord te plegen. Selene heeft vlak voor het beĆ«indigen van haar leven een filmpje gemaakt. De dader was van plan dit filmpje als promo materiaal te gebruiken voor de Momo challenge. GA DUS NIET OP ZOEK EN LAAT JE NIET UITDAGEN OM MEE TE DOEN. Hoe raar het ook klinkt om met deze challenge mee te doen, het is gebleken dat jongeren met persoonlijke problemen vatbaar zijn voor de invloed ervan. NIET AAN MEEDOEN DUS!!!!!!!

Meer nieuws:

Terug naar overzicht