Tekstgrootte:
20190116_110111

In Winterswijk mag iedereen zichzelf zijn

Datum 16 januari 2019

In Winterswijk en andere gemeentes in de omgeving  hangt de regenboog vlag uit. Deze vlag hangt er om aan te geven dat iedereen zichzelf mag zijn als antwoord op de Nashville verklaring, waarin honderden mensen zich uitspreken tegen de levensstijl van lhbt’ers. Dus tegen de lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders. Door het ophangen van de regenboogvlag laat de gemeente Winterswijk zien dat iedereen mag zijn wie hij of zij is. Veel mensen reageren via social media boos op deze verklaring. Ze vinden de verklaring beledigend en discriminerend voor mensen die homoseksueel of transgender zijn.

Wil je weten wat er precies in de verklaring staat? Lees dan het bericht te lezen via deze link: https://cip.nl/71337-lees-hier-de-volledige-nashville-verklaring


Meer nieuws:

Terug naar overzicht