Tekstgrootte:
girl-1245773_960_720

Loverboy 3.0 duikt op

Datum 7 november 2018

De Nederlandse organisatie Terre des Hommes, een organisatie die voorkomt dat kinderen worden uitgebuit, waarschuwt voor een nieuw verschijnsel: loverboys 3.0. Loverboys dwingen meisjes de prostitutie in door hen af te persen met naaktfoto’s op het internet. Deze meisjes worden dan verplicht te werken in een bordeel.

Volgens Terre des Hommes worden steeds meer tieners  in Nederland door loverboys gedwongen in de prostitutie te werken. Tienerpooiers gaan steeds vaker te werk via internet, door meisjes met verkregen seksfoto’s te chanteren. Tegenwoordig spreekt een loverboy een slachtoffer via Facebook aan, diezelfde dag heeft ze seks met een klant. Zo snel kan het gaan. De daders die op deze manier te werk gaan, worden loverboys 3.0 genoemd. Het doelwit van deze loverboys zijn kwetsbare meisjes, vaak met een licht verstandelijke beperking of een psychische stoornis, die te vinden zijn via internet.

Volgens een medewerker van Terre des Hommes zijn er gevallen bekend van meisjes die twintig keer per dag seks hebben met een klant en dus eigenlijk twintig keer per dag worden verkracht. De pooier van het meisje krijgt 50 euro per klant en verdient ongeveer 1.000 euro per dag. Het meisje krijgt helemaal niks van dit verdiende geld.

Slachtoffers van Nederlandse tienerpooiers worden vaak ingezet in een ander land zoals België, omdat de politie daar minder streng controleert. Daarom heeft Terres des Hommes een overleg ingepland in Antwerpen om het hier over te hebben.

(Bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181104_03904917)

Meer nieuws:

Terug naar overzicht