Tekstgrootte:
lachgas

Lachgas, toch niet zo lachwekkend

Datum 27 september 2018

In Winterswijk zijn er op verschillende plekken patronen met lachgas gevonden. Maar wat is lachgas  eigenlijk en ben je wel bekend met de risico’s ervan?

Wat is lachgas eigenlijk?

De scheikundige naam voor lachgas is distikstofmonoxide (N20). Lachgas wordt soms gebruikt als verdoving tijdens een operatie en als roesmiddel (drugs). Er is wel een verschil tussen deze twee lachgassen. Het lachgas dat wordt gebruikt als verdoving tijdens een operatie, is gemaakt voor medicinaal gebruik en wordt vermengd met pure zuurstof. Dit gas voldoet aan de eisen voor menselijke consumptie. Het lachgas die als roesmiddel wordt gebruikt, wordt niet vermengd met zuurstof en is dus niet geschikt om in te nemen.

(Bron: www.drugsinfoteam.nl)

De risico’s van lachgas

Omdat het lachgas dat verkrijgbaar is om in te nemen eigenlijk helemaal niet geschikt is voor menselijke consumptie, heeft het gebruik maken hiervan natuurlijk verschillende risico’s. Deze risico’s hier op een rijtje:

HOE MEER JE NEEMT, HOE MEER LAST JE KUNT KRIJGEN VAN DE ONGEWENSTE EFFECTEN!

(Bron: www.drugsinfoteam.nl, www.jellinek.nl)

Het is nog niet duidelijk of het gebruik van niet-medisch lachgas nog meer risico’s met zich meebrengt. Omdat dit nog niet goed onderzocht is. Medisch lachgas is beter onderzocht, maar daar heb je in dit geval niks aan, omdat dit niet hetzelfde gas is als ingenomen wordt.

 

Meer nieuws:

Terug naar overzicht