Tekstgrootte:
love-each-other-700771_960_720

80% van de jongeren gaat mee met loverboy/girl

Datum 27 september 2018

Op vrijdag 21 september is er een nep loverboy en -girl actie gehouden in Doetinchem. Tijdens het Doetinchemse stadsfeest is er aan jongeren door een nep loverboy/girl gevraagd om mee te werken aan een erotische fotosthoot, met de nep loverboy of -girl mee te gaan en om persoonlijke gegevens te geven. Ongeveer 60 jongeren zijn aangesproken door nep loverboys of -girls en 80% hiervan ging mee toen ze benaderd werden.

Dit zijn vaak de eerste stappen waarmee je in handen kan komen van een loverboy/girl. Later is er een gesprek geweest met deze jongeren over wat er is gebeurd en is er gepraat over hoe ze zich een volgende keer beter kunnen weren tegen loverboys/girls. Dit was niet de eerste actie, er zijn al vaker zulke acties in Doetinchem, Harderwijk, Winterswijk en Arnhem geweest. Elke keer blijkt dat de benaderde personen makkelijk meegaan met de nep loverboys en -girls.

(Bron: www.doetinchem.nl)

Over dit onderwerp wordt vaker gesproken de laatste tijd in de media. Zo heeft RTL er een uitzending over gemaakt. Klik op het linkje om het filmpje te bekijken: https://www.rtl.nl/video/7161fc46-0e72-3a2d-b6d3-f1bda72926c7/

Hoe herken je een loverboy/girl?

Een loverboy/girl ziet er vaak goed uit, zijn ouder dan jij en hebben een vlotte babbel. Ze zijn lief en geven je veel aandacht, complimentjes en cadeautjes. Ze zorgen ervoor dat je verliefd wordt en dat je hem of haar helemaal kan vertrouwen.

Als je verliefd bent geworden op een loverboy/girl, proberen ze je afhankelijk te laten worden van hem of haar. Door jou bijvoorbeeld ruzie te laten maken met je beste vriend/vriendin of ouders. Hij of zij zorgt ervoor dat je alleen nog maar bij hem of haar terecht kan en getroost kan worden.

Hoe maakt een loverboy/girl misbruik van je?

Een loverboy/girl zal proberen je dingen te laten doen die je eigenlijk niet wilt. Het kan zijn dat je een lening of abonnement moet afsluiten op zijn of haar naam terwijl je er zelf geen gebruik van gaat maken maar de loverboy/girl wel. Of je wordt overgehaald naar bed te gaan met zijn of haar vrienden. Wanneer je gedwongen bent seks te hebben met vrienden is de stap op naar bed gaan met vreemden die daarvoor betalen erg klein.

(Bron: www.slachtofferhulp.nl)

Meer nieuws:

Terug naar overzicht