Tekstgrootte:
cashbox-1642989_960_720

Weet jij hoe je moet sparen?

Datum 8 maart 2018

Van 12 tot en met 18 maart vindt de week van het geld plaats. Tijdens die week kom je alles te weten over het leren omgaan met geld.

Hieronder willen wij jullieĀ 6 tips geven om verstandig met geld om te gaan:

1. Stel jezelf vragen

2. Overzicht helpt

Het overzicht bewaren over wat je krijgt en wat je uitgeeft, zorgt ervoor dat je een beter overzicht hebt. En dat geeft rust. Waar geef jij veel geld aan uit? Schrijf het op of houd het bij op je smartphone of tabletĀ en vergelijk jezelf met leeftijdsgenoten.

3. Sparen om je doel te bereiken

Sparen wordt leuker als je weet waarvoor je spaart en hoeveel je (nog) nodig hebt om het totale bedrag bij elkaar te krijgen. Als je dan toch die smartphone wil, spaar er dan gewoon voor. Knip bijvoorbeeld een foto van je spaardoel uit en stop dit in je portemonnee, dan word je er telkens aan herinnerd.

4. Verstandig shoppen

Ga op zoek naar aanbiedingen en vergelijk prijzen, maar koop enkel wat je nodig hebt. Koop nooit zo maar iets en denk vooral goed na voordat je actie onderneemt.

5. Je eigen bankrekening

Een bankrekening is heel handig. Je kunt je zakgeld en je salaris van je bijbaantje er op laten storten en je kunt het daarna weer opnemen. Kortom: je kunt zelfstandig je eigen geldzaken regelen en beheren op een veilige manier.

6. Veilig pinnen

Betalen met je bankkaart is handig voor grotere uitgaven zoals kleding, smartphone, laptop, reis, enzovoort. Je hoeft dan niet met al dat contant geld de straat op.

Houd wel altijd goed bij wat je uitgeeft en controleer regelmatig je rekening. Zo behoud je het overzicht.

Pinnen is een veilige manier van betalen. Tenminste, als je daarbij let op de volgende regels:

 

 

 

 

 

Meer nieuws:

Terug naar overzicht