Tekstgrootte:
pen-2181101_960_720

Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018

Datum 8 maart 2018

Op woensdag 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In de gemeente waar jij woont, worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden*. Stemmen is belangrijk. De gemeenteraad maakt namelijk de regels voor de gemeente. En aan die regels moet jij je straks houden. De gemeenteraad beslist bijvoorbeeld hoe vaak het vuilnis wordt opgehaald en hoeveel bussen er rijden.

Er zijn heel veel politieke partijen op wie je kunt stemmen tijdens de gemeenteraadverkiezingen. Allemaal hebben zij hun eigen idee├źn over de regels in de gemeente. Denk dus goed na op welke partij je straks gaat stemmen! Kijk of luister eens naar programma’s op de lokale radio of op de televisie. Of praat er eens over met anderen op welke partij zij gaan stemmen en waarom.

Stem jij ook?
*Stemmen is 18+

Bekijk het filmpje hieronder om te zien wat er vervolgens gebeurt met je stem:

Meer nieuws:

Terug naar overzicht