Tekstgrootte:
ear-2972890_960_720

Week van het oorsuizen (5 t/m 9 februari)

Datum 12 februari 2018

5 t/m 9 februari was het de week van het oorsuizen. Ruim 275.000 jongeren in Nederland hebben last van permanente gehoorschade. In veel gevallen is deze permanente gehoorschade een gevolg van luide muziek.

Pas op voor gehoorschade! Wees je ervan bewust dat gehoorschade op de loer ligt! Jongeren weten vaak niet wat de risico’s zijn van gehoorschade. Als de haarcellen in het oor beschadigd zijn, dan herstellen deze haartjes zich niet meer en is de schade blijvend. Gehoorschade kan namelijk leiden tot oorsuizen, geluidsvervorming en gehoorverlies. Dit kan een levenslange negatieve impact hebben op (leer)prestaties, welzijn, kansen op de arbeidsmarkt, inkomen en op sociale deelname.

Stagiair Jasper Warnar heeft zich verdiept in de term gehoorschade. Hij is op pad gegaan om te kijken wat dit nou precies betekent voor hem, zijn omgeving en jongeren in het algemeen. Met een reeks van 4 korte filmpjes probeert Jasper jongeren aan het denken te zetten. Bekijk hieronder het filmpje:

https://www.facebook.com/sameninoostgelre/videos/1979403155652928/

Meer nieuws:

Terug naar overzicht