Tekstgrootte:
Fiene_Bussman

Fiene Bussman in landelijk team voor meisjes onder de veertien

Datum 5 februari 2018

Fiene Bussman, keepster van de JO13-1, is geselecteerd voor het landelijk team voor meisjes onder de veertien jaar. De KNVB heeft haar dit onlangs per brief laten weten. Fiene mag nu op de woensdagen 7 februari en 7 maart op het sportpark ’t Nieuwe Oost in Barneveld meedoen aan twee activiteiten. Deze twee activiteiten bestaan uit een training en een onderlinge wedstrijd. Het is nog niet bekend hoe de rest van het programma eruit ziet.

Fiene verdiende haar plaats in het 35 speelsters tellende landelijke team door haar goede prestaties tijdens de selectie op de woensdagen 29 november en 17 januari, ook op het sportpark ’t Nieuwe Oost. Tijdens deze selectie speelde ze mee bij het districtsteam Noord/Oost dat het daar opnam tegen de teams uit districten West en Zuid. Fiene en Melissa Kwakman, van de Zwolse zaterdagvoetbalvereniging SVI wisselden daar elkaar af in het doel van Noord/Oost. Ook Melissa maakt deel uit van het landelijk team, net zoals Wieke Kaptein van het Hengelose Achilles’12. Fiene, Melissa en Wieke maakten ook al indruk tijdens het KNVB-talententoernooi op het sportpark de Horsterhoek.

Bij de JO13-1 is Fiene basisspeelster, waarvan zij ook aanvoerster is. Fiene, die als meisje nog een seizoen extra bij de JO13 mag spelen, heeft zich ontwikkeld tot een keepster met uitstekende reflexen en een bijzonder vastberaden manier van uitlopen. Haar gedurfde manier van keepen en haar reddingen hebben haar al veel complimenten opgeleverd. Deze complimenten komen niet alleen van de staf van de JO13-1 en andere leden van FC Winterswijk, maar ook van buitenstaanders. Zo horen de stafleden na afloop van de wedstrijden dat ze vinden dat het team een uitstekende keepster heeft.

Hier heeft Fiene wel de nodige tijd en energie ingestoken. Vorig seizoen trainde zij nog vier keer per week, nu staat ze zes keer per week op het trainingsveld. Ze traint op maandag-, dinsdag- en donderdagavond bij ‘haar’ elftal en ze traint drie keer per week bij de Gelderse Keepers School (GKS). Daarnaast sluit ze zondags aan bij de gevorderdengroep. Op woensdags maakt ze, voor het eerst, deel uit van de topklasse. Deze topklasse bestaat voornamelijk uit jongens die drie of vier jaar ouder zijn dan zij. Naast haar trainingen en wedstrijden met de JO13-1, doet ze ook nog mee aan activiteiten van het meisjesteam onder veertien jaar van het district Oost. Al deze inspanningen kosten haar geen enkele moeite. Sterker nog: ze vindt het bijna een straf om niet te kunnen trainen.

Meer nieuws:

Terug naar overzicht