Tekstgrootte:
Trikker

BOET'N AF IN WENTERS!

Datum 5 februari 2018

Op de eerste dag van februari heeft Janette van Egten samen met Martine Schreurs en Femke Scholten afgesproken bij lunchcafé Bijzonder Gewoon in Winterswijk. Zij beheren (samen met Tom Wiederhold) de Facebook pagina ‘Boet’n af in Wenters’. Met zijn drieën vormen zij een projectteam, dat inzicht hoopt te krijgen in de woonwensen van mensen tussen de 20-30 jaar met betrekking tot wonen in het buitengebied van Winterswijk.

Martine, Femke en Tom wonen alle drie in Winterswijk, in het dorp. De mannen van Martine en Femke komen van buitenaf, en willen graag naar het buitengebied terug. Ook Tom, die onlangs een huis kocht in het dorp, wil uiteindelijk het liefst terug naar buurtschap het Woold. Het klinkt als een logische, niet al te ingewikkelde wens? Het tegendeel blijkt echter!

De vraagprijs is niet haalbaar voor jongvolwassenen (20-30 jaar). Voor een dergelijke boerderij vraagt men al snel €300.000. De meeste zijn oud en vervallen en vragen om een flinke verbouwing om aan de woonwensen van de tegenwoordige tijd te voldoen. Met de nieuwe wetgeving rondom een hypotheek is dat niet haalbaar voor jongeren zoals Femke, Martine en Tom.

Wat je nu ziet gebeuren is dat mensen van middelbare leeftijd zonder kinderen uit het westen de boerderijen kopen en in het buitengebied komen wonen. Jonge moeders zoals Martine en Femke baart dat eigenlijk wel zorgen, is er dan voor hun eigen kinderen nog wel de mogelijkheid om later in hun geliefde buitengebied te wonen?

Op de Facebook pagina van Boet’n af in Wenters wil het drietal op een rij zetten of er interesse is in een informatieve avond waarbij ontmoeten en van gedachten wisselen centraal staat. Natuurlijk wordt dan ook Joris Bengevoord en de Gemeenteraad van Winterswijk uitgenodigd.

> Website: http://trikker.nl/2681-2/
> Facebook pagina: https://www.facebook.com/Boetn-af-in-Wenters-131396447613571/?hc_ref=ARQPqZlqQXOzVaqMXIATKd_ShVconb4PxCqbnoJ8r85syui0ve_F6lQQ43gZ1eNnJEA&fref=nf

Meer nieuws:

Terug naar overzicht