Tekstgrootte:
stock-photo-young-woman-inject-anabolic-steroids-doping-in-sport-concept-599567648

Het gebruiken van anabolen

Datum 18 december 2017

Wat zijn anabolen?
Anabole steroïden, ook wel anabole androgene steroïden (AAS) genoemd, zijn middelen die ervoor zorgen dat de prestatie wordt verhoogd. Anabolen zijn geestelijk en lichamelijk verslavend. Anabolen zijn ontdekt door John B. Ziegler. Hij begeleidde in 1954 het Amerikaanse gewichtheffersteam in het wereldkampioenschap te Wenen. Anabolen staan op de dopinglijst met verboden stoffen. Het middel mag voor mensen die aangesloten zijn bij een sportbond, tijdens of buiten de wedstrijd, niet gebruikt worden.

Waarom worden anabolen gebruikt?
Sommige jongeren willen er sneller afgetraind en gespierd uitzien. De jongeren zien foto’s op het internet van gespierde en afgetrainde mensen. Dit zorgt voor een grote druk. Er wordt niet nagedacht door de jongeren over de gevolgen op lange termijn. Daarnaast zijn anabolen makkelijk te verkrijgen en dan is de stap snel gemaakt om een kuurtje te doen. Op de één of andere manier wordt deze doping niet direct gelinkt met iets heel slechts of drugs, maar het wordt vaak gelinkt met sport.. iets dat haaks op elkaar ligt.

Negatieve gevolgen
Er kunnen veel negatieve gevolgen aan het gebruiken van anabolen zitten, hieronder een paar mogelijke gevolgen:
– Haaruitval
– Hoofdpijn
– Misselijkheid
– Duizeligheid
– Opgezwollen gezicht
– Hoge bloeddruk
– Vergrote kans op hartaandoeningen
– Pijn in maag- en darmkanaal
– Optreden van ‘striemen’ in de huid, vanwege de snelgroeiende spiermassa
– Negatief effect op de schildklier
– Snel geïrriteerd

Meer nieuws:

Terug naar overzicht