Tekstgrootte:
Toneelgroep de Makkers

8 en 9 juni uitvoering van kindertoneelgroep de Makkers bij BoogieWoogie

Datum 30 mei 2017
Veel kinderen hebben in het verleden hun eerste toneellessen gevolgd bij kindertoneelclub De Makkers. Destijds onderdeel van het welzijnswerk in centrum Eucalypta. Na een paar jaar van afwezigheid wordt de toneelclub nieuw leven ingeblazen.

Winterswijk – De initiatiefneemster is Evelien Nijenhuis: “Als kind was ik zelf al lid van de Makkers, dat heb ik altijd reuzeleuk gevonden. Later ben ik het gaan regisseren en ben ook als gastregisseur actief geweest bij andere toneelgroepen, zoals Toep.”

Met het idee om De Makkers nieuw leven in te blazen, is Evelien, die ook al heel wat jaartjes actief is bij Winkie, naar Nicole Rouwmaat van Spot Jongerenwerk gegaan. Nicole voelde er wel wat voor: “Wij zijn de instelling om dit soort initiatieven te ondersteunen. Dit jaar willen we ons ook meer gaan richten op basisschoolleerlingen van groep 7 en 8. Dus dit initiatief kwam ook voor ons op het goede moment.”

Voor de organisatie en uitvoering is ook Irene Lageschaar beschikbaar. Zij doet de opleiding sociaal pedagogische hulpverlening bij Saxion in Enschede en loopt dit jaar stage bij de Spot. Lageschaar: “Toneel met kinderen lijkt me heel mooi, ook om samen aan het stuk te werken en het zo uit te bouwen tot aan een voorstelling.”

8 en 9 juni is het dan eindelijk zover! De uitvoering!

vanaf 1 mei gaan de kaartjes in de verkoop en zijn ze elke ochtend tussen 9 en 12 bij de Post (Balinkesstraat 4) te verkrijgen of bij Boogie Woogie. Via een bericht naar de facebook pagina van de Makkers kun je ook kaartjes bestellen.

Kaartjes zijn 3 euro per stuk.

GRAAG TOT DAN!!!

Meer nieuws:

Terug naar overzicht