Tekstgrootte:
foto krant

'Vroeg band opbouwen met jongeren'

Datum 22 februari 2017

“Het jongerenwerk SPOT gaat de accenten enigszins verleggen”, geeft Nicole Rouwmaat, jongerenwerkster van de gemeente Winterswijk aan. “Uiteraard zijn we er voor alle jongeren, maar we willen ons met de activiteiten meer gaan richten op basisschoolleerlingen van de groepen 6, 7 en 8.”

WINTERSWIJK – De filosofie daarachter is helder. Er zijn inmiddels diverse activiteiten waaraan basisschoolleerlingen meedoen als deelnemer. Daarna, bij de overgang naar het voortgezet onderwijs, stromen jongeren door als vrijwilliger en op oudere leeftijd komen ze zelf met idee├źn die ze gaan uitvoeren. Kort samengevat: meedoen, helpen, zelf bedenken en uitvoeren. Het jongerenwerk ondersteunt daarin. “Zo ontstaat er een mooie cyclus en kunnen wij al op jongere leeftijd een band gaan opbouwen met de Winterswijkse jeugd”, aldus Nicole Rouwmaat.

Nieuwe website
Om duidelijker te maken wat er allemaal gebeurt, is er een nieuwe website spotjongerenwerk.nl die de actuele stand van zaken doorgeeft. Ook ouders kunnen daar een kijkje nemen als ze op zoek zijn naar activiteiten voor hun kinderen. Samen met collega jongerenwerker Hasan Cinar, diverse stagiaires en vrijwilligers worden die activiteiten georganiseerd. Op het Gerrit Komrij College, Schaersvoorde en Pronova wordt tevens voorlichting aan leerlingen gegeven, bijvoorbeeld over loverboys of omgaan met geld. Daarnaast heeft SPOT een goed netwerk waarmee zij jongeren snel kunnen helpen mocht dit een wens zijn. Uiteraard kunnen jongeren ook altijd bij Hasan en Nicole terecht met hun vraag: “We denken graag mee”.

Muziekactiviteiten
Dit voorjaar worden er ook muziekactiviteiten georganiseerd. Met name om beginnende talenten een podium te geven. Gerenommeerde Winterswijkse muzikanten zorgt voor de begeleiding. Nicole: “Ook zijn we weer een uitwisselingsprogramma aan het voorbereiden met jongeren uit Stadtlohn en Oeding. En zijn we met een heel gaaf project bezig in samenwerking met plattelandsjongeren.nl. Genoeg te doen dus.”

SPOT Jongerenwerk is te vinden aan de achterzijde van De Post aan de Balinkesstraat 4 in Winterswijk.
Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/spotjongerenwerk of www.spotjongerenwerk.nl

 

Bron: http://www.winterswijkseweekkrant.nl/nieuws/algemeen/106193/-vroeg-band-opbouwen-met-jongeren-

Meer nieuws:

Terug naar overzicht