Tekstgrootte:
tiener met telefoon

Drie jongens in de leeftijd van 16 en 17 worden vervolgd voor verspreiden sextingfoto’s.

Datum 31 januari 2017

Drie jongens worden vervolgd vanwege betrokkenheid bij de sextingzaak op scholen in Tilburg. De verdachten zijn een 17-jarige jongen uit Waalwijk, een 16-jarige Tilburger en een 17-jarige jongen uit Poppel.

 

In januari 2016 bleek dat er tientallen pikante foto’s van verschillende minderjarige meisjes rondgingen op social media. De foto’s waren vooral te vinden op Instagram. De zaak speelde met name op het Vakcollege in Tilburg. De meisjes stuurden de foto’s vaak naar hun vriendje of een jongen die ze leuk vonden. Het was nooit de bedoeling dat deze foto’s online zouden komen.

 

Het onderzoek nam veel tijd in beslag vanwege het feit om erachter te komen wie er verantwoordelijk was voor het verspreiden van de foto’s. Instagram gaf na een week al de e-mailadressen van de personen achter de accounts aan de politie, toch was het lastig om te achterhalen wie de foto’s precies verspreidden.

 

Meer nieuws:

Terug naar overzicht