Tekstgrootte:
anabolen_1920x1080_acf_cropped

Nederlandse jeugd aan de anabolen

Datum 18 december 2016
Veel jongeren spuiten of slikken anabolen om snel een gespierd lijf te krijgen. Het is niet verboden, maar kan levensgevaarlijk zijn. Het gebruik van anabole steroïde onder jongeren is inmiddels een landelijk fenomeen geworden.
De vondst van een inectienaald met anabole steroïden bij een jongerenontmoetingsplaats in Werkendam was voor jongerenwerkers in het Noord- Brabantse dorp reden om op onderzoek uit te gaan.
 
Campagne
”Tientallen jongeren tussen de 16 en 23 jaar blijken regelmatig anabole steroïden te gebruiken”, zegt agent Wesley van Arendonk, die de jongeren ondervroeg.
Gevaar
Begin volgend jaar beginnen politie, gemeente en jongerenwerkers daarom met een voorlichtingscampagne. Arendonk:  “Je hebt genoeg flyers over drugs en alcohol. Maar het anabolenwereldje is nog onbekend.” Het slikken van anabolen steroïden kan serieuze gevolgen hebben, zoals nier- en hartfalen, impotentie en haaruitval. Ook bestaat er de kans op verslaving en kan het agressie oproepen. Hoewel ongezond, is het gebruik niet strafbaar. Pas als je met een dealerhoeveelheid wordt betrapt of wanneer er sprake is van agressie en geweld als gevolg van het slikken, is het een zaak voor de politie.

Meer nieuws:

Terug naar overzicht