Tekstgrootte:
jongeren nieuwste gadgets

Jongeren willen nieuwste gadgets

Datum 18 december 2016

Een kwart van de jongeren tussen de veertien en twintig jaar wil de nieuwste telefoon, zelfs als de ouders hiervoor krom moeten liggen. De jongeren willen dit vooral om erbij te horen.

Dat blijkt uit een peiling door het NIBUD. Veel jongeren te lijden onder groepsdruk en ouders voelen ook sociale druk om bijvoorbeeld geld te lenen voor luxe aankopen voor hun kinderen. Jongeren die niet aan hun vrienden durven te vertellen dat ze thuis naar de voedselbank gaan. Maar ook ouders ervaren sociale druk om bijvoorbeeld een lening af te sluiten en een dure jas of andere kostbare spullen voor hun kinderen te kunnen kopen”, vertelt Anne Struik, projectleider bij het landelijke onderwijsprogramma MoneyWays.

Meer nieuws:

Terug naar overzicht