Tekstgrootte:
Brugklas

Indruk maken in de brugklas?

Datum 18 december 2016
Heb ik modieuze kleding aan en zal ik wel vriendjes maken, is mijn rugzak niet te groot, gedachtes die door het hoofd spoken van veel middelbare scholieren die naar de brugklas gaan. Hoe belangrijk is de eerste indruk die leeftijdsgenootjes van hen hebben eigenlijk?
De meeste scholieren vinden de eerste schooldag op een nieuwe school spannend. Ze willen veel vrienden en vriendinnen te maken, niemand wil immers onpopulair zijn en al helemaal niet gepest worden. Volgens opvoedkundige Marina van der Wal zijn deze zorgen terecht. Volgens haar worden op de eerste dag al de rollen voor de rest van het jaar verdeeld. Wie zijn de favorietjes, de nerds of de slome. Ouders onderschatten dat echter en snappen niet dat je met de kleding en spullen echt een boodschap afgeeft en daarmee dus invloed kan hebben op de verdere schoolcarriere. Moeten scholieren die niet bij de populaire kliek horen, zichzelf dat dan verwijten? Van der Wal vindt van niet. “De rol die je krijgt, bepaal je niet zelf.”

Meer nieuws:

Terug naar overzicht