Tekstgrootte:
schulden-jongin-rijnstad

Geldproblemen, veroordeel niet te snel

Datum 18 december 2016

“Al haar klasgenootjes zijn lid van een sportclub, maar Lize niet. Niet omdat Lize niet kan of wil sporten, maar omdat haar ouders geen geld hebben voor een lidmaatschap”.

Door de economische crisis kunnen ouders werkloos worden, de rekeningen niet meer betalen of hun huis verliezen. Voor de kinderen in een gezin heeft dat ook grote gevolgen. Denk aan bijvoorbeeld minder gezondheidszorg, rondlopen in kapotte kleding, slechte voeding en geen mogelijkheid om een opleiding te volgen.

Kinderen zien dat hun ouders zorgen hebben en kunnen daardoor niet zorgeloos opgroeien. Want zorgen om geld maakt dat vaders en moeders zorgen en stress hebben en soms krijgen ze hierdoor ruzie met elkaar.

Ook door een scheiding of het overlijden van een vader of moeder kunnen er dingen veranderen in een gezin. Dingen die eerste wel “gewoon” konden, kunnen opeens niet meer. Omdat er nu maar 1 ouder is die geld kan verdienen. Denk hier eens over na als je zo’n klasgenootje hebt… hoe kun je haar/hem helpen?

Meer nieuws:

Terug naar overzicht