Tekstgrootte:
whatsapp

Facebook en Twitter dalen in populariteit

Datum 18 december 2016
Facebook is het afgelopen jaar gegroeid, maar Nederlandse jongeren zijn daar niet blij mee. Ook Twitter is flink in populariteit gedaald volgens het nationale social media onderzoek.


Facebook blijft groeien, maar dat komt vooral dat er steeds meer ouderen op Facebook zitten. Het voelt een beetje als `het verplichte familiediner.` Jongeren haken af want zodra je tante, vader en zelfs oma op Facebook zitten is de lol er wel een beetje vanaf.
 
Het aantal Twitter gebruikers daalt en de grootste groep afhakers zijn jongeren onder de 20 jaar. Een derde geeft aan dat ze zijn gestopt omdat ze zich niet meer thuis voelen op Twitter. Komt dit omdat Twitter, net als Facebook, volstaat met commerciële boodschappen? Onder ouderen neemt het aantal Twitter gebruikers juist toe, ook een mogelijke reden dat jongeren afhaken.

Meer nieuws:

Terug naar overzicht