Tekstgrootte:
Afterschool SPOT

Buiten spelen is gezond

Datum 18 december 2016

We weten allemaal dat buitenspelen gezond is. Maar waarom nou precies? Buitenspelen is niet alleen ontzettend leuk, het is ook goed voor je ontwikkeling want van buitenspelen wordt je gezonder, slimmer en socialer. Uit een onderzoek blijkt ook dat ruim 80% van de kinderen blij en vrolijk wordt van vrij buiten spelen!

Beweging
Lekker buitenspelen zorgt er ook voor dat je genoeg beweegt. Een uur buiten spelen is al heel gezond. Maar liefst 80% van de kinderen voldoet niet aan deze Nederlandse Norm. Ook hebben 15% van de kinderen last van overgewicht..

Grenzen verleggen
Door buitenspelen wordt je ook steeds beter in bewegen. Dit lukt buiten beter dan binnen omdat je meer ruimte en mogelijkheden hebt om je grenzen te verleggen en ruimte hebt om te oefenen. Door buitenspelen train vaardigheden als rennen, klimmen, springen, glijden, gooien, vangen, schoppen, schommelen en buigen.

Slimmer en socialer
Buitenspelen is ook goed voor je concentratie en je leerprestaties. Je wordt er creatiever van en ontwikkeld je fantasie. Je maakt ook vaak je eigen spelregels, werkt samen, of bent concurrentie van elkaar. Hierdoor leer je omgaan met winnen en verliezen en wordt je socialer

Meer nieuws:

Terug naar overzicht