Tekstgrootte:

Hoi mijn naam is Nicole Rouwmaat, 35 jaar en ik werk zo’n 3 jaar als jongerenwerker in gemeente Winterswijk.

Ik dacht dat ik na de mavo de mode vakschool in Enschede wilde gaan doen maar na een jaar had ik het daar gezien…verkeerde keus dus… shit happens. Ik ben daarna sociaal pedagogisch werk gaan doen bij het Graafschap college. Na mijn diploma had ik geen idee wat ik verder wilde gaan studeren dus heb ik besloten te verhuizen naar de Ardennen in België waar ik een jaar op een camping heb gewoond en gewerkt. Een super cool jaar waarin ik leuke mensen heb leren kennen, heb geleerd hoe het is om op jezelf te gaan en om voor jezelf te zorgen.

Daarom ben ik na dit jaar ook niet meer bij mijn ouders gaan wonen maar had ik besloten om de pabo te gaan doen in Groningen.. een nieuw avontuur!
Naast mijn studie heb ik altijd gewerkt in een logeerhuis, in een cafe, in een snackbar en zelfs in een slachthuis om mijn leven als student te kunnen betalen. Toen ik eindelijk mijn diploma in ontvangst mocht nemen heb een tijdje als basisschool juf gewerkt.. maar daarnaast ook als begeleider van gezinnen waar ze even wat extra hulp nodig hadden..

Vervolgens ben ik door mijn vrijwilligerswerk bij het jongerenwerk in het jongerenwerk gerold… heb zelfs nog een tijd les gegeven op het Graafschap college en ben buurtwerker in Doetinchem geweest. Nu ben ik samen met stagiaires en een club toffe vrijwilligers verantwoordelijk voor SPOT jongerenwerk.

Hoi!

Ik ben Ersen, ben 28 jaar en werk nu bijna 2 jaar als jongerenwerker in de gemeente Winterswijk.

Nadat ik op de middelbare school administratie opleidingen had gedaan bedacht ik me dat ik eigenlijk helemaal niet achter een saai bureau wilde zitten voor de rest van me leven en heb ik even een tussenjaar genomen, even helemaal niks. Heb toen een jaar lang bijbaantjes gehad en heel veel gesport in mijn vrije tijd om af te vallen (ik woog 110 kilo!). Toen iedereen mij vroeg hoe ik was afgevallen en wat ik at en wat ik deed bedacht ik me dat ik fitness trainer wilde worden! Na een paar cursussen te hebben gedaan voor fitness trainer ging ik aan de slag op een sportschool.

Na zo’n 5 jaar gewerkt te hebben als personal trainer en fitness instructeur bedacht ik me dat ik eigenlijk ook wel wat met jongeren wou doen en ging dus sociaal cultureel werker studeren op het Graafschap College. Na 3 jaar had ik dat diploma binnen en ging ik naast het werk op de sportschool aan de slag als ambulant begeleider in Arnhem. Dat houdt in dat je dan bij gezinnen, in mijn geval vooral bij jongeren, op huisbezoek gaat om hen te helpen in het dagelijkse leven en waar ze wel wat hulp bij kunnen gebruiken onder begeleiding. Ik vond het toch wel ver om elke keer naar Arnhem te gaan en toen ik zag dat er een jongerenwerker in Winterswijk werd gezocht heb ik direct gesolliciteerd! 2 dagen later werd ik aangenomen en ben nu trotse jongerenwerker bij SPOT en sociaal werker in Winterswijk!

ZAPHIRA foto post

Zaphira van Leeuwen

Buurtsportcoach/ intermediair jeugdsportfonds
Email zleeuwen@winterswijk.nl
Telefoon 06 10 50 19 16
Facebook Spot Zaphira

Hoi ik ben Zaphira van Leeuwen en ben 31 jaar oud.

Na mijn sportopleiding in Arnhem ben ik op zoek gegaan naar een studie waarbij ik ook veel in de uitvoering en praktijk bezig ben. Mijn oog is toen gevallen op de studie Culturele Maatschappelijke Vorming in Nijmegen. Een creatieve studie met o.a. sport, dans en toneel. Deze vakken gebruik ik nu in mijn werk om mensen aan het denken te zetten. Je kunt denken aan activiteiten rondom eten en water drinken, maar ook een spel spelen om thema’s als eenzaamheid bespreekbaar te maken. Naast studeren heb ik altijd veel gesport, rond mijn studietijd ontdekte ik het wielrennen en dit doe ik nog steeds erg graag. Ik krijg er veel energie voor terug. Het kan ook heel verslavend zijn omdat het mij ook hielp om mijn gedachtes los te laten en te genieten van het moment. Ik heb ook een periode les gegeven in de sportschool en het wijkcentrum, dan gaf ik meestal zumbales of jazz dance. Nu heb ik mijn eigen buitensport bedrijf. Hierin geef ik krachttraining aan volwassenen in de buitenlucht.

Sport is wat ik erg belangrijk vind en daarom ga ik zoveel mogelijk jongeren in Winterswijk besmetten met het sportvirus!

Keshia Horning

Buurtsportcoach