Tekstgrootte:

Hoi mijn naam is Nicole Rouwmaat, 35 jaar en ik werk zo’n 3 jaar als jongerenwerker in gemeente Winterswijk. Ik dacht dat ik na de mavo de mode vakschool in Enschede wilde gaan doen maar na een jaar had ik het daar gezien…verkeerde keus dus… shit happens. Ik ben daarna sociaal pedagogisch werk gaan doen bij het Graafschap college. Na mijn diploma had ik geen idee wat ik verder wilde gaan studeren dus heb ik besloten te verhuizen naar de Ardennen in België waar ik een jaar op een camping heb gewoond en gewerkt. Een super cool jaar waarin ik leuke mensen heb leren kennen, heb geleerd hoe het is om op jezelf te gaan en om voor jezelf te zorgen. Daarom ben ik na dit jaar ook niet meer bij mijn ouders gaan wonen maar had ik besloten om de pabo te gaan doen in Groningen.. een nieuw avontuur! Naast mijn studie heb ik altijd gewerkt in een logeerhuis, in een cafe, in een snackbar en zelfs in een slachthuis om mijn leven als student te kunnen betalen. Toen ik eindelijk mijn diploma in ontvangst mocht nemen heb een tijdje als basisschool juf gewerkt.. maar daarnaast ook als begeleider van gezinnen waar ze even wat extra hulp nodig hadden.. Vervolgens ben ik door mijn vrijwilligerswerk bij het jongerenwerk in het jongerenwerk gerold… heb zelfs nog een tijd les gegeven op het Graafschap college en ben buurtwerker in Doetinchem geweest. Nu ben ik samen met stagiaires en een club toffe vrijwilligers verantwoordelijk voor SPOT jongerenwerk.

Hoi! Ik ben Ersen, ben 28 jaar en werk nu bijna 2 jaar als jongerenwerker in de gemeente Winterswijk. Nadat ik op de middelbare school administratie opleidingen had gedaan bedacht ik me dat ik eigenlijk helemaal niet achter een saai bureau wilde zitten voor de rest van me leven en heb ik even een tussenjaar genomen, even helemaal niks. Heb toen een jaar lang bijbaantjes gehad en heel veel gesport in mijn vrije tijd om af te vallen (ik woog 110 kilo!). Toen iedereen mij vroeg hoe ik was afgevallen en wat ik at en wat ik deed bedacht ik me dat ik fitness trainer wilde worden! Na een paar cursussen te hebben gedaan voor fitness trainer ging ik aan de slag op een sportschool. Na zo’n 5 jaar gewerkt te hebben als personal trainer en fitness instructeur bedacht ik me dat ik eigenlijk ook wel wat met jongeren wou doen en ging dus sociaal cultureel werker studeren op het Graafschap College. Na 3 jaar had ik dat diploma binnen en ging ik naast het werk op de sportschool aan de slag als ambulant begeleider in Arnhem. Dat houdt in dat je dan bij gezinnen, in mijn geval vooral bij jongeren, op huisbezoek gaat om hen te helpen in het dagelijkse leven en waar ze wel wat hulp bij kunnen gebruiken onder begeleiding. Ik vond het toch wel ver om elke keer naar Arnhem te gaan en toen ik zag dat er een jongerenwerker in Winterswijk werd gezocht heb ik direct gesolliciteerd! 2 dagen later werd ik aangenomen en ben nu trotse jongerenwerker bij SPOT en sociaal werker in Winterswijk!

Hay!

Mijn naam is Keshia wonend in Winterswijk met vriend, moeder van een prachtige dochter van 2 en zwanger van de tweede.
Werk sinds afgelopen jaar als jongerenwerker bij het sociaal team.

Voorheen heb ik een sportopleiding afgerond, gewoond in Arnhem en Scheveningen en gewerkt als fitness instructrice. Vervolgens dacht ik dat is niet wat ik wil, toen kreeg ik een super leuk aanbod, namelijk een baan als bewegingscoach en sportbegeleider op het AZC, daar heb ik ontzettend veel mooie en leuke activiteiten op gezet voor jong en oud, helaas liep daar de subsidie af.
Tijdens de werkperiode op het AZC heb ik Guido de Vries leren kennen en ben ik daarmee een sportkaart gaan opzetten voor 18+ers die sporten eigenlijk niet kunnen betalen. 
Onze collega Zaphira ging met zwangerschapsverlof, toen werd ik gevraagd haar functie over te nemen en zie hier, ik ben er nog steeds! Super leuk! Mijn passie ligt bij jongeren!  Met jongeren valt zoveel te bereiken en het mooiste is jongeren plezier zien te hebben, een lach op het gezicht. Jong zijn is zo makkelijk nog niet en daarom aan ons om af en toe een steuntje in de rug te geven om het wat makkelijker te maken! Zo noemen ze Ersen en mij Juut en Jul, een mooie combi van jongerenwerkers!  Als je vragen hebt  app/ bel me gerust!

 

Amanda

Amanda Aeilkema

Stagiaire SPOT
Email aaeilkema@winterswijk.nl
Telefoon 0639014331

 Hoi!

Ik ben Amanda, ben 24 jaar en loop dit schooljaar stage bij SPOT jongerenwerk.

Na mijn MBO opleiding pedagogisch medewerker jeugdzorg heb ik besloten verder te gaan studeren. Omdat ik toch mijn hele leven lang nog kan werken en school eigenlijk ook best wel chill is, (vind ik) was dit een logische keuze voor mij. Ik studeer pedagogiek en zit op dit moment in het tweede leerjaar. Tijdens mij vorige opleiding heb ik stage gelopen bij een activiteitenboerderij voor kinderen en jongeren met een stoornis of beperking en in een gezinshuis. Na mijn studie wil ik graag gaan werken met jongeren, vandaar de keuze om stage te gaan lopen bij SPOT.